Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Slovite dirke ne bo tudi drugo leto
Isle of Man TT
Slovite dirke ne bo tudi drugo leto
Slovite dirke ne bo tudi drugo leto
01.12.2020 09:29

Motociklistična dirka po znanem otoku v irskem morju je ponovno odpovedana. Tako kot letos tudi prihodnje leto zaradi vpliva Covid-19.

Peter Pirkovič

Namreč, ko je letos spomladi domala povsod po svetu epidemija ustavila javno življenje, je bilo jasno, da legendarne dirke v majskem in junijskem terminu (29.5 – 12.6) ne bo na sporedu. Kmalu za tem so organizatorji sporočili nov datum za leto 2021, a so, glede zdajšnjo ponoven močan porast okužb, dirko ponovno odpovedali. Organizatorji pravijo, da je ob precejšnjih neznankah nesmiselno pripravljati tako zahteven projekt, ki bi ga morda morali tik pred zdajci odpovedati. Zato so se odločili, da dirko ponovno prestavijo in sicer v leto 2022 (28. do 11.6).

Motociklistična dirka na Isle of Man TT  poteka že vse od leta 1907, med sezonama 1949 in 1976 je štela tudi za svetovno prvenstvo, letošnja odpoved pa je bila prva po drugi svetovni vojni.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija