Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvih sedem tovornjakov Xcient že v Evropi
Hyundai
Prvih sedem tovornjakov Xcient že v Evropi
Prvih sedem tovornjakov Xcient že v Evropi
08.10.2020 06:56

Hyundai je dostavil prvo pošiljko tovornjakov na vodikov pogon v Švico.

Urša Prosenjak

Prvih sedem tovornih vozil Xcient Fuel Cell je že v rokah kupcev, skupno jih bo do konca leta v Evropo prispelo 50, do leta 2025 pa jih bo na evropskih cestah 1600. Poganja jih 350kW elektromotor, ki ga napajata dva 95kW sklopa gorivnih celic, enaka kot v modelu Hyundai Nexo, ter 73,2kWh baterija.

»Današnja dostava je šele začetek, saj odpira neskončne možnosti čiste mobilnosti. Ponosni smo na svoj načrt širitve v Severno Ameriko in na Kitajsko, kjer že odlično napredujemo,« je povedal izvršni podpredsednik in vodja oddelka gospodarskih vozil pri Hyundaiu Cheol Lee

Do leta 2030 bodo na ameriški trg poslali 12.000 tovornjakov na vodikov pogon, ameriškim kupcem pa bodo ponudili tudi traktorje. Za kitajski trg je predvidenih 27.000 tovornjakov Xcient, v tamkajšnjo ponudbo pa bodo dodali še tri modele.

S prihodnjim letom želi Hyundai doseči letno proizvodnjo 2000 primerkov. Poleg dosedanje investicije 6,4 milijarde dolarjev bodo vložili še 1,3 milijarde v vzpostavitev ekosistema vodikovega pogona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija