Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Silver Spectre je redka shooting brake izvedba Rolls Royce Wraith
Rolls Royce
Silver Spectre je redka shooting brake izvedba Rolls Royce Wraith
Silver Spectre je redka shooting brake izvedba Rolls Royce Wraith
03.10.2020 06:28

Rolls-Royce Wraith kupe je pod taktirko nizozemskega oblikovalskega podjetja Niels Van Roij Design doživel preobrazbo v shooting brake. Izdelali bodo le sedem primerkov po naročilu, novo različico pa so poimenovali Silver Spectre Shooting Brake.

Urša Prosenjak

Podjetje je pred časom za premožnega nizozemskega zbiratelja v shooting brake izvedbo že predelalo Teslin Model S, načrtovali pa so tudi Adventum Coupe, predelavo dvovratnega Range Roverja, vendar je bil projekt ukinjen. Zdi se, da so njihova domena prav aristokratske podaljšane strehe.

Silver Spectre je unikatno predelan vse od A stebričkov naprej proti zadnjemu delu. Streha je izdelana iz enega kosa materiala iz ogljikovih vlaken. Podaljšana stranska šipa je poudarjena s srebrno obrobo. Ustvarjalci so navdih črpali pri angleških limuzinah iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja.

V notranjosti najdemo individualne zadnje sedeže, za njimi pa je z usnjem prevlečen prtljažni predel, namenjen prevozu ljubljenčka. Pod pokrovom se skriva 6,6-litrski V12 z močjo 522 kW in navorom 900 Nm.

Vsak Silver Spectre bo individualno izdelan z edinstveno eno- ali dvo- barvno zunanjostjo, usnjenim ali svilenim oblazinjenjem in posebnim po naročilu izdelanim elementom notranjosti, ki bo specifičen za vsako posamezno vozilo. Zainteresirani kupci pa morajo z naročili pohiteti, saj je predvidenih le sedem primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija