Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Združili so legendarno obliko in moderno tehnologijo
Aviar R67
Združili so legendarno obliko in moderno tehnologijo
Združili so legendarno obliko in moderno tehnologijo
08.08.2020 09:45

Ta avto je delo ruskih mojstrov predelav, ki so na svoj način povezali znamki Ford in Tesla Motors. A ta kot kaže ne bo ostal unikat.

Peter Pirkovič

Aviar Motors je podjetje, ki je v teh dneh precej opozorilo nase s svojim izjemnim projektom, na kateremu so pustili več tisoč ur intenzivnega dela. Aviar R67 je čudovit avtomobil, kjer se prepleta zgodovina in prihodnost. Za obliko so vzeli Ford Mustanga iz leta 1962, mu končno podobo še malenkost dodelali, karoserijo pa izdelali iz aluminija, ogljikovih vlaken in nekaterih drugih lahkih materialov. Za pogon so vgradili električno kombinacijo dveh dodatno navitih elektromotorjev (vsak na svoji osi), ki jih Tesla Motors uporablja za Model S. Oba elektromotorja zmoreta razvijati kar 617 kW (840 KM), kar zadostuje, da šprint do stotice traja vsega 2,2 sekunde, 100 kWh baterija pa zmore zagotavljati za 507 km dosega. Na papirju, seveda. Tudi v notranjosti je poskrbljeno za visoko dozo udobja in digitalizacije. Rusi napovedujejo, da bodo izdelali še nekaj takšnih primerkov, a o konkretnih načrtih za zdaj molčijo. Prav tako ne želijo razpredati o ceni, ki zagotovo ne bo nizka. Po naši oceni, najmanj pol milijona evrov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija