Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Qantasov kenguru na nebu v pozdrav zadnjemu Boeingu 747
Slovo
Qantasov kenguru na nebu v pozdrav zadnjemu Boeingu 747
Qantasov kenguru na nebu v pozdrav zadnjemu Boeingu 747
24.07.2020 07:41

Po 50 letih se je upokojil Qantasov zadnji Boeing 747, pred tem pa na nebu pustil ljubko sporočilo.

Urša Prosenjak

Pilotka je na letu QF7474 dolgo zgodovino letala počastila z izrisom kenguruja – logotipa družbe.

Gre za Qantasov zadnji Boeing 747, ki je svojo dolžnost vestno opravljal pol stoletja in prepeljal več kot 250 milijonov potnikov. Njegov zadnji let je bil iz Sydneya v Los Angeles, za krmilom pa je bila kapitanka Sharelle Quinn, prva Qantasova pilotka, ki leti že 36 let.

 Zgodovinski dogodek je spremljala množica, ki se je zbrala na sydneyskem letališču in se poslovila od letala.

Qantasov kenguru na nebu v pozdrav zadnjemu Boeingu 747

»Letalo je bilo za svoj čas zelo napredno in zmogljivo,« je povedal generalni direktor skupine Qantas Alan Joyce. »Tako osebje kot tudi potniki so radi leteli z njim. Prislužil si je posebno mesto v zgodovini aviacije in mnogi ga bomo zelo pogrešali.«

QF7474 bo zasluženi pokoj užival v ZDA v puščavi Mojace, Qantas pa ga bo nadomestil z varčnejšim letalom z večjim dosegom, kot sta Airbus A350 in 787 Dreamliner.

»Bil je čudovit del naše zgodovine, letalo, ki je predstavljalo prelomnico. Čeprav je slovo težko, pa je čas za novo generacijo letal, ki bodo učinkovitejša,« je dodala kapitana Quinn.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija