Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
1043 kilovatov moči ali ko električni avto postane ekstremno brutalen
Ford Mustang Mach-E 1400
1043 kilovatov moči ali ko električni avto postane ekstremno brutalen
1043 kilovatov moči ali ko električni avto postane ekstremno brutalen
22.07.2020 12:06

Pri Fordu so na osnovi električnega Mustanga Mach-E izdelali športno različico, kjer razvojniki pri svojem delu niso imeli nikakršnih omejitev.

Urednistvo

Električna cestna raketa je dokaz, ki kaže, kakšna zmogljivost je lahko na voljo brez uporabe ene same kapljice goriva. Seveda gre za prototip, ta pa bo prvič pred javnost zapeljal na dirki prvenstva Nascar. Mustang Mach-E 1400 ima sedem elektromotorjev – pet več celo od Mustanga Mach-E GT. Trije so povezani s sprednjim diferencialom, štirje pa z zadnjim diferencialom. Vgrajena baterija s kapaciteto 56,8 kWh je izdelana iz nikelj-manganovo-kobaltnih celic za ultra zmogljivost in hitro oskrbo z energijo. Baterijski sistem je zasnovan tako, da med polnjenjem omogoča hlajenje z dielektrično hladilno tekočino, kar skrajša čas med postopkom. Mustang Mach-E 1400 je rezultat 10.000 ur skupnega dela mojstrov oddelka Ford Performance in podjetja RTR, ki so skušali zapolniti vrzel med pričakovanji uporabnikov in tem, kar električna vozila dejansko zmorejo. Več v spodnjem video zapisu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija