Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev
Nov avtomobilski center
Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev
Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev
23.06.2020 09:26

Volkswagen ima z električnimi avtomobili velike načrte in temu primerno prilagajajo določene prodajne aktivnosti, ki so drugačne od ustaljenih vzorcev klasične prodaje.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

V novem ljubljanskem nakupovalnem centru Aleja je zato nastal nov Volkswagnov center mobilnosti, kjer bodo obiskovalcem nudili vpogled v celostno podobo vozil z električnim pogonom. Gre za prvi tovrstni koncept salona avtomobilov, v okviru nakupovalnega centra, kjer ne bo možno kupiti avtomobila, še manj sklepati pogodb. Bodo pa poučeni predstavniki centra mobilnosti, podatke o potencialnih kupcih električnih oziroma hibridnih vozil posredovali Volkswagnovi trgovski mreži. Kot sami pravijo, gre za nekakšen izkustveni center, informativno točko, predvsem za tiste uporabnike avtomobilov, ki električne mobilnosti morda še ne poznajo in bi se v prihodnje morda odločili za takšen nakup.

Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev

Kot pravijo predstavniki Volkswagna, prvotno načrtovana otvoritev omenjenega centra mobilnosti, bi kakopak morala vsebovati tudi prvo zvezdo med električnimi avtomobili, ID.3. A ga iz tovarna za zdaj še niso dobili. Slednji bo v ta 640-kvadratni center mobilnosti zapeljal septembra, že zdaj pa je možno zanj oddati naročilo v tovarno. Cena osnovnega modela ID.3 Pure s 45 kWh baterijo pri nas znaša 30.890€ (brez upoštevanih subvencij), medtem ko so izvedbe ID.3 1.st cenovno postavljene nekoliko višje. Osnovna se začne pri 39.141€, srednji paket Plus je na voljo za 44.998€, najdražji ID.3 s paketom Max pa ima ceno postavljeno pri 50.858€. Tudi pri teh cenah velja, da v kalkulacijo niso upoštevane subvencije. Tisti nekaj kupcev, ki se bo odločilo za izvedbo 1.st, bo deležnih še enoletnega brezplačnega polnjenja do 2000 kilovatnih ur oziroma do vrednosti 600 evrov s storitvijo WeCharge. 

Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev

Prednaročniki, ki so že v lanskem letu vplačali določen avans in si s tem zagotovili prednost v čakalni vrsti, bodo zdaj imeli na voljo 4 tedne, da s trgovcem dejansko sklenejo pogodbo in da avto prevzamejo predvidoma že konec septembra. Ob tem bodo deležni dodatne ugodnosti oziroma posebnega bona v vrednosti tisoč evrov za nakup in postavitev domače polnilne postaje Moon. Tudi to znamko bodo obiskovalci centra mobilnosti v ljubljanski Aleji dodobra spoznali, saj je na ogled večina ponudbe, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje.

Center mobilne prihodnosti kot podpora pri prodaji električarjev

Po napovedih odgovornih, bodo v letošnjem letu pri znamki Volkswagen zabeležili med 700 in 800 primerki električnih vozil, od tega naj bi bilo slabih tristo prav ID.3. Morda se temu, ob koncu leta, pridruži še večji brat ID.4. Za zdaj novi salon krasijo Golf 8, T-Roc Cabriolet, e-Golf, e-Up, Passat GTE in stari Hrošč, kjer se je Volkswagnova mobilnost pravzaprav začela.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija