Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Od ponija do mucke
Ford Mustang
Od ponija do mucke
Od ponija do mucke
13.06.2020 07:53

Vsak po meri predelan avto bi naj bil odsev svojega lastnika. V tem oziru je mati samohranilka iz Nashvilla zadela v polno s predelavo svojega Forda Mustanga, kjer je vse dela opravila sama.

Urša Prosenjak

Takiyah Middleton je za okoli 8000 dolarjev kupila rabljen Ford Mustang letnik 2006, nato pa se je odločila, da ga bo predelala tako, da bo všeč tudi njenima hčerkama. Mustanga je spremenila v Hello Kitty avto in mu dodala vse možne dodatke na temo priljubljene otroške franšize. Predelava je trajala osem let, vanjo pa je vložila doslej 30.000 dolarjev. Z delom še ni povsem končala, do končnega rezultata jo loči še pet let dela.

Od ponija do mucke

»Za Hello Kitty sem se odločila, ker se mi zdi simpatičen lik,« pojasnjuje svojo nenavadno odločitev. »Govori iz srca, saj nima ust, česar marsikdo ne ve.«

Čeprav je izvorna Hello Kitty v beli, modri in rdeči kombinaciji, se je odločila za rožnato, ki je bolj dekliška. Njen avto ima tako rožnat dirkaški volan, belo-rožnato notranjost, rožnate nalepke in rožnato masko, ki jo je lastnoročno pobarvala. Na sprednjih in zadnjih ploščah so nameščeni dragulji, v prednji sedež je vgrajen 22-palčni zaslon, sicer pa je v notranjosti še šest TV ekranov in visokokakovostno ozvočenje.

Od ponija do mucke

Vključila je tudi veliko okraskov v obliki srčka. Takšno obliko ima tudi izpušna cev. Vzvratno ogledalo je oblečeno v rožnat žamet, z njega pa binglja lesketajoč srček. Tudi armaturna plošča je prebarvana rožnato in belo. Posebnost so tudi kromirana kolesa s sliko Hello Kitty, ki imajo dodano neonsko obarvano luč za še močnejši vtis med nočno vožnjo.

Od ponija do mucke

Middletonova je prilagodila tudi motor. V6 motorju, ki bi lahko dosegel 193 km/h, sicer ona dovoli le do 135 km/h, ga je pa okrasila z rožnatimi poudarki.

»To je prvi avto, ki sem ga predelala in vse sem naredila sama na svojem dvorišču. Nisem želela nikogaršnje pomoči, saj sem hotela, da je to povsem moja stvaritev,« je povedala. »V mojem domačem mestu je ta avto zelo priljubljen. Ljudje ga fotografirajo, postavljajo različna vprašanja. Vsem je všeč. Ta avto spreminja ljudem življenja in jim vrača nasmeh na obraz.«

Od ponija do mucke

Popularnost avta je Middletonova izkoristila tudi za pomoč skupnosti. Ustanovila je avtomobilski klub, ki poleg svoje običajne dejavnosti pomaga pri družbeno koristnih delih, zbira hrano in obleko za revne in organizira krvodajalske akcije. Z avtom pa se udeležuje tudi avtomobilskih razstav in podobnih dogodkov in vedno zmaga.

Prejela je tudi že ponudbe za prodajo avta, vendar se od »mucke« za zdaj še ne namerava ločiti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija