Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ključ do uspeha je v povezovanju
Srečanje AMD
Ključ do uspeha je v povezovanju
Ključ do uspeha je v povezovanju
13.06.2020 07:05

Na Koroškem se je minuli petek odvijalo tretje srečanje treh avtomoto društev, AMD Dravograd, AMD Štefan Kovač Murska Sobota in AMD Kočevje, ki se vsako leto srečujejo na strokovnih in družabnih srečanjih.

Urša Prosenjak

Udeleženci so se najprej na strokovnem posvetu zbrali v Dvorcu Bukovje v Dravogradu, kjer so si še ogledali razstavo o slovenski osamosvojitveni vojni, nato pa so se odpravili na ogled starega trškega jedra Dravograda in črneškega zaliva. Dogodek so sklenili z druženjem med plovbo po reki Dravi s koroškimi splavarji.

Ključ do uspeha je v povezovanju

Tokrat se je društvom na srečanju pridružil tudi del vodstva strokovne službe Avtomoto zveze Slovenije: generalni sekretar AMZS mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varne mobilnosti Erik Logar, vodja področja za kadrovske, splošne in pravne zadeve Simon Jurkovič in vodja finančno-računovodske službe Romana Močnik Žavbi.

»Veliko nam pomeni, da nas tudi strokovna služba podpira pri našem delovanju in pri sodelovanju vseh treh društev, tako pri preventivi, članstvu in pomoči vsem ostalim društvom, ki delujejo na področju preventive,« je povedal predsednik AMD Dravograd Ferdo Abraham.

Ključ do uspeha je v povezovanju

Povezovanje treh društev, ki so med najaktivnejšimi na področju prometne varnosti, pozdravlja tudi generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek. »Želja Zveze je še bolj spodbuditi društva in jim vrniti lokalno prepoznavnost, zato smo se predstavniki tudi z veseljem odzvali vabilu na dogodek.«

Ključ do uspeha je v povezovanju

Opozarja pa, da se so društva in društveno življenje postavljena pred izziv, saj so pogosto odvisna le od nekaj entuziastičnih posameznikov. »Imamo dva glavna stebra delovanja društev, športna in takoimenovana mobilnostna društva, ki so namenjena preventivnim aktivnostim v lokalnem okolju, ki imajo veliko možnosti za širjenje delovanja in krepitev društvenega življenja. Pomembno je povezovanje z ostalimi deležniki, predvsem s Sveti za preventivo v cestnem prometu in občinami. Če najdejo svoj prostor v lokalnem življenju, lahko nastane zelo dobra sinegrija.«  Zgled tovrstne meddruštvene sinergije so tudi koroško, prekmursko in kočevsko društvo. Pomembno pa je v društveno življenje pritegniti čim več mladih, je še poudaril.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija