Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hyundai prihaja s tovornjaki
Koncepti: Hyundai HDC-6 Neptune
Hyundai prihaja s tovornjaki
Hyundai prihaja s tovornjaki
29.10.2019 02:20

Pred 6 leti je Hyundai z Nexom zakoračil v dobo gorivnih celic, včeraj pa so predstavili vlačilec na gorivne celice in hlajeno prikolico.

Artur Švarc

Vlačilec z imenom HDC-6 Neptune je evolucija tovrstnih vozil v elegantno in sloko obliko po vzoru Art Deco streamlinerjev na tirih iz srede 20. stoletja, naphano z najnaprednejšo tehnologijo.

Spodnji sprednji del je ena sama maska, potrebna za hlajenje, ki ob prehodu na bok vključuje tudi stopnice. Drugi koncept je hladična prikolica. NT Nitro TheroTech je namenjen transportu hlajenih izdelkov, uporablja pa dušikovo kriogeno tehnologijo z ogljičnim odtisom, 90 % manjšim kot običajni hladilniki. Namesto klasične cerade ali stranic je celotna struktura narejena iz ene same enote, zaradi česar je prikolica lažja, močnejša in bolje izolirana.

Koncepta sta prekurzorja Hyundaijeve FCEV Vision 2030, po kateri nameravajo 2030 izdelati vsaj 500.000 vozil na gorivne celice letno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija