Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Japonski minibus s šestimi metri
Premiera: Toyota Hiace
Japonski minibus s šestimi metri
Japonski minibus s šestimi metri
19.02.2019 02:50

Toyotin kombi, ki je star že 52 let, v svoji šesti generaciji postaja večji in širši in bo na voljo v dveh dolžinah.

Artur Švarc

Običajni, beri – normalni Hiace zdaj meri 5,27 metra, širok pa je 1,95 metra, medtem ko je podaljšana verzija dolga kar 5,92 metra z višino 2,28 metra in ima kar 17 sedežev kot pravi mini bus. V drugih različicah dobimo le kabino z dvema sedežema in ogromno prostora za tovor.

Avto poganja ali 3,5-litrski bencinski V6 ali 2,8-litrski štirivaljni dizel. Menjalnik je šeststopenjski ali ročni ali samodejni. Motor ni več postavljen nad sprednjo os, pač pa v podaljšan nos, kar prinaša manj vibracij in pregrevanja za sprednje potnike, veliko boljši pa je tudi dostop za servisne posege.

Toyota pravi, da so pri novem Hiaceu zmanjšali vibracije in hrup s pomočjo nove konstrukcije na TNGA platformi, s čemer bo vožnja za voznika bolj udobna in ne bo hitro podlegel utrujenosti.

Hiace bo naprodaj v Aziji, na Bližnjem vzhodu, v Afriki, Latinski Ameriki in Mehiki. Prav tako ne bodo ugasnili pete genracije, ki jo bodo prenovili in najprej prodajali na Filipinih, potem pa še po drugih regijah naše Zemlje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija