Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volvo VNR Electric prva resna grožnja Tesli Semi
Volvo VNR Electric prva resna grožnja Tesli Semi
Volvo VNR Electric prva resna grožnja Tesli Semi
13.12.2018 13:47

Švedski proizvajalec gospodarskih vozil bo kmalu predstavil svojega prvega električnega predstavnika.

Artur Švarc

Električni predstavnik bo temeljil na modelu VNR, ki je v prvi vrsti namenjen regionalnim prevozom blaga. Prav veliko o novem predstavniku (še) ni znanega, vsekakor pa bo vzbujal pozornost z osvetljeno masko hladilnika in precej aerodinamično zasnovanim kabinskim delom. Volvo serijsko proizvodnjo obljublja za leto 2020, že pred tem pa bo mogoče novinca preizkusiti v testnem obdobju, ki se prične prihodnjem letu.

Pogon švedskega električnega gospodarstvenika bo temeljil na tehnologiji, ki so jo že uporabili pri modelu FE Electric, na voljo pa bo z zmogljivostjo baterij med 200 in 300 kWh ter z dvema elektromotorjema skupne moči do 370 kW (503 KM) ter 850 Nm največjega navora. Z enim polnjenjem naj bi bilo mogoče prevoziti do 200 kilometrov, samo polnjenje prek 150 kW CCS2-polnilnika pa traja 1,5 ure.

Volvo VNR Electric bo namenjen predvsem prevozu blaga na krajših razdaljah in v komunalnem sektorju, več o novincu pa bo znanega v prihodnjih dneh.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija